L'Hospital Sant Bernabé ofereix tallers de marxa nòrdica als pacients de rehabilitació del centre

Miércoles, 12 Febrero, 2014

 

A partir del mes de març el Servei de Rehabilitació de l’hospital de Berga impartirà sessions formatives de la Marxa Nòrdica al Pavelló vell de Berga. La marxa nòrdica és una disciplina esportiva basada en caminar o córrer amb uns bastons que aporta molts beneficis per la salut. El taller consisteix en dues sessions de 2 hores cadascuna, amb un màxim de 10 participants per taller. Inicialment està adreçat a pacients del servei de rehabilitació del centre amb patologia musculoes quelètica (dolors a les articulacions, amb artrosi... ) i linfedemes. Està previst que si s’assoleixen bons resultats i adherència a aquesta pràctica esportiva s’ampliarà l’oferta a altres pacients amb diferents  patologies.

El tècnic en marxa nòrdica Ramon Martí, de l’ empresa Bonviure, amb coneixements i experiència contrastada i reconeguda en marxa nòrdica, ha format els fisioterapeutes de l’ hospital i ells impartiran la instrucció d’aquest esport adaptat a la patologia dels pacients del servei de rehabilitació. Per altra banda, l'Ortopèdia Numància ha cedit 10 parells de bastons de marxa nòrdica per poder impartir aquestes classes.

Què és la Marxa Nòrdica

La marxa nòrdica és un esport que va néixer a Finlàndia com a entrenament d’estiu dels esquiadors de fons. És caminar o fins i tot córrer amb uns bastons especials a cada mà, de manera que és mobilitza molta més musculatura corporal que fent una marxa sense bastons. Està comprovat que es gasta un 20% més de calories que sense bastons. Els mateixos bastons ofereixen un punt de suport extra i així es pot caminar amb menys carrega en les extremitats inferiors. És una manera molt senzilla de fer salut i cuidar-se.

L’ objectiu principal d’ aqueta iniciativa es donar les eines necessàries als pacients perquè puguin tenir cura de la seva patologia, guanyar cohesió en l’ esport i millorar el benestar personal